VASTUULLISUUS

Nature


Pyrimme valitsemaan materiaalihankinnoissamme toimittajat, jotka huomioivat ympäristön ja terveyden vaikutukset, tuotteiden laadun, M1 rakennusmateriaalien päästöluokituksen (merkki kertoo tuotteen vähäpäästöisyydestä), A-luokan äänenvaimennuksen sekä paloturvallisuuden.

Materiaalivalinnoissamme huomioimme toimittajiemme materiaalien ympäristömerkit ja -sertifikaatit.
Miksi ympäristömerkit ja -sertifikaatit ovat niin tärkeitä? Ympäristömerkit auttavat asiakkaitamme ja sidosryhmiämme tekemään vastuullisia valintoja, sekä tarjoavat tärkeää tietoa materiaaleista.

Logistiikan optimoinnin avulla pyrimme vähentämään kuljetuksesta aiheutuvia päästöjä, niin raaka-ainemateriaalien tilauksissa, kuin valmiiden tuotteiden toimituksissa asiakkaillemme.

Tehtaallamme ja kaikissa toimipisteissämme kierrätämme jätteet erikseen, kuten pahvin ja paperin.
 

KIRJOITUS- JA LIITUTAULUT, HEIJASTUSPINNAT (TERÄSEMALI) 

Kirjoitus-, liitutaulujen sekä heijastuspintojen teräsemalin toimittaa PolyVision. Teräsemali ei sisällä VOC-yhdisteitä ja on 99,9%:sesti kierrätettävää materiaalia. Teräsemalipinta on saanut maailmanlaajuisen Cradle to Cradle Bronze sertifikaatin.
 
McDonough Braungart Design Chemistry (MBDC) on alunperin lähtöisin Cradle® -sertifikaatista. MBDC ohjaa yrityksiä kestävään kehitykseen kohti positiivista kasvua integroimalla Cradle to Cradle -kehyksen yrityksen strategiaan, viestintään, toimintoihin, toimitusketjuihin ja tuotesuunnitteluun.

LEED, energian ja ympäristön suunnittelu on vihreän rakennuksen sertifiointiohjelma, joka tunnustaa parhaat rakennusstrategiat ja -käytännöt. PolyVision e³ CeramicSteel on LEED-sertifioitu.

SCS Global Services on sertifioinut teräsemalin Indoor Advantage ™ Gold -tuotteena. 

PolyVisionilla on seuraavat sertifikaatit:

 • ISO 45001 : 2018 (Työterveys ja turvallisuus)
 • ISO 9001 (Laatu)
 • ISO 14001 (Ympäristö)
 • Fulfills ISO 28762 (Vitreous and Porcelain Enamels Specification)
 • Cradle to Cradle Certified Bronze
 • Indoor Advantage Gold
 • European Enamel Authority EEA 7.13-7.17
 • Complies to Porcelain Enamel Institute PEI 1002
 • Fulfills European Committee for Standardization EN 14434
 • Lloyd’s Register Quality Assurance to the following Management System Standards
 • ISO 9001 : 2008
 • ISO 14001 : 2004
 • OHSAS 18001 : 2007


EEA Polyvision N.V. Lisenssinumero: 101 on valtuutettu käyttämään yllä osoitettua laatumerkkiä European Enamel Authority -laatumerkin käyttömääräysten mukaisesti.
 

CRADLE TO CRADLE 06.06.2022  iso9001  polyvision warranty

 

LASIKIRJOITUSTAULUT

TK-Teamin lasi- ja liikuteltaville lasikirjoitustauluille lasimateriaalin toimittaa AGC Glass Europe.

AGC Glass Europella on ympäristöasioiden hallintajärjestelmä (Environmental Management System, EMS), joka on suunniteltu käsittelemään ympäristökysymyksiä maailmanlaajuisesti. AGC Glass on sitoutunut kehittämään tuotteita, jotka edistävät kestävää kehitystä, ja vähentämään tuotantoprosessien ympäristövaikutuksia.

Tehtaat ovat ISO 14001 sertifioituja.

Environmental Product Declarations (EPD) seuraavat kansainvälisiä standardeja, mukaan lukien ISO 14044 ja ISO 14025.
Lisäksi EN15804 + A1: 2013 tarjoaa perussäännöt rakennusalan tuotteiden ja materiaalien ympäristötuotteiden ilmoitusten laatimiseksi.

AGC: stä tuli vuonna 2010 ensimmäinen eurooppalainen lasinvalmistaja, joka sai Cradle to Cradle -sertifikaatin float- ja magnetronpinnoitetulle lasille. Seitsemälle AGC-tuotevalikoimalle on myönnetty C2C-sertifikaatti.

AGC Glass Europe on energiaintensiivinen teollisuusyritys, joka kuuluu eurooppalaiseen päästökauppajärjestelmään. Tämä järjestelmä edellyttää hiilidioksidipäästöjen tarkkaa seurantaa kuukausittain ja vuosittain. Tähän sisältyvät energiankulutukseen ja tuotannon aikana tapahtuviin kemiallisiin reaktioihin liittyvät hiilidioksidipäästöt.

REACH (1) -asetukset. Tavoitteena on varmistaa, että AGC Glass Europe käyttää ennalta rekisteröityjä, rekisteröityjä ja tarvittaessa luvanvaraisia aineita terveyden ja ympäristön suojelemiseksi.
 

 c2c  c2c

 

ILMOITUSTAULUT


HUSH FELT ILMOITUSTAULUT


Hush Felt ilmoitustaulujen huopamateriaali on sertifioitu Blue Angel-, Green Label Plus- ja GUT-sertifikaateilla.

BLUE ANGEL (Sininen Enkeli) ympäristömerkki
Blue Angel tarkastelee tuotteen vaikutuksia ilmastoon, luonnonvaroihin, veteen, maaperään ja ilmaan.

GUT Sertifikaatti
GUT-merkki osoittaa, että materiaali on testattu sertifioidussa testauslaitoksessa. GUT testikriteerit ovat ympäristöystävällinen tuotanto, vähäiset päästöt ja hajuttomuus. 

LEED ja DGNB
"Kestävän rakennuksen teknisen käsikirjan" mukainen rakennus tarkoittaa "terveellisempiä" ja "resursseja säästävämpiä" rakennuksia. Nämä rakennukset pitävät keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä arvonsa paremmin  koska ns. elinkaarikustannukset ovat alhaisemmat verrattuna rakennuksiin, joissa käytetään huonompilaatuisia materiaaleja.

CRI GREEN LABEL PLUS (LEED)
Tunnetun Carpet and Rug -instituutin testiohjelman mukaiset tekstiilimateriaalit edistävät merkittävästi sisäilman laatua.

CE Sertifikaatti
CE-sertifioidun tuotteen on todistettu täyttävän Euroopan unionin turvallisuus-, terveys- ja ympäristövaatimukset.

Blau        GUT  dgbn  ce 

KANGASILMOITUSTAULUT


MAX COTTON 

Max Cotton -kangas on sertifioitu OEKO-TEX® STANDARD 100 -standardilla. Oeko-Tex® -standardi on sarja testejä ja sertifikaatteja, jotka on yhtenäistetty maailmanlaajuisesti raaka-, välituote- ja valmiille tekstiilituotteille tuotantoprosessin eri vaiheissa.

oeko logo

PELLAVA 


Pellava -kankaan valmistaa Calcutta Home Fashion Group. Yrityksen tuotteet ovat REACH-asetuksen mukaisia tuotteita. Testausraportti 12.04221.01 vahvistaa, ettei tuotteissa ole VOC:ta, formaldehydiä tai raskasmetalleja.
 

BULLETIN BOARD ILMOITUSTAULUT

Bulletin Board materiaalin valmistaa Forbo, joka käyttää Life Cycle Assessment (LCA) riippumatonta menetelmää ympäristövaikutusten mittaamiseen. ISO 14040 -standardin mukaisesti standardoitu LCA toiminta. 

ISO 9001

ISO 14001

Forbon kansainväliset ympäristöpalkinnot:

Forbo


AKUSTIIKKATUOTTEET
 

HUSH LIGHT AKUSTIIKKAPANEELIT

Hush Light Akustiikkapaneelien akustinen materiaali on valmistettu Basotect®: stä, jonka valmistaa BASF. Basotect® on sertifioitu OEKO-TEX® Standard 100 -standardin mukaisesti. Riippumattomien tutkimuslaitosten myöntämä sertifikaatti takaa, että tuotteessa ei ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä.

Basotect®-ratkaisut vähentävät komponenttien painoa, mikä osaltaan säästää energiaa ja vähentää päästöjä kuljetussovelluksissa.

Hush Light Akustiikkapaneelit verhoillaan Camira Cara kankaalla.

 

oeko logo

HUSH ECOPHON AKUSTIIKKAPANEELIT

Hush Ecophon Akustiikapaneelit valmistetaan Ecophon äänieristysmateriaalista. Materiaalin valmistaa Ecophon Saint-Gobain
Kaikkien Saint-Gobain tuotantoprosessien on täytettävä Kansainvälisen standardisoimisjärjestön (ISO 14001) ja Työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmän (OHSAS) vaatimukset. ISO 14001 analysoi prosessien ympäristövaikutukset, ja OHSAS valvoo prosessien vaikutusta ihmisten terveyteen ja turvallisuuteen.

Texona- pintaisilla Ecophon -tuotteilla, jotka ovat kapseloituja, on oikeus käyttää Yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton kanssa -merkkiä. Allergia- ja Astmaliitto on kansanterveysjärjestö, jonka perustehtävänä on allergioista ja astmasta kärsivien elämänlaadun parantaminen.

Vuodesta 2012 saakka kaikki Ranskassa myydyt rakennustuotteet ovat omanneet merkin, joka ilmoittaa niistä haihtuvien epäpuhtauksien päästöasteen. Lähes kaikki Ecophon- tuotteet yltävät korkeimpaan luokitukseen; A+ (erittäin matalat päästöt)

EU-standardit mahdollistavat tuotteiden ja järjestelmien välisen vertailun. CE-merkintä kattaa alueet, kuten äänen absorptio, paloturvallisuus ja päästöt. CE-sertifioidun tuotteen on todistettu täyttävän Euroopan unionin turvallisuus-, terveys- ja ympäristövaatimukset.

Allergia- ja astma  aplus  ce  glass wool

 

HUSH AKUSTIIKKAPANEELIT

Hush Akustiikapaneelit valmistetaan äänieristysmateriaalista, joka auttaa pienentämään rakennetun ympäristön ekologista jalanjälkeä tarjoamalla vähähiilisiä, kiertotaloutta tukevia ja hyvinvointia edistäviä rakennustuotteita sekä toimimalla kestävän, vihreän rakentamisen asiantuntijakumppanina. Käytetty paneeli täyttää rakennusmateriaalien päästöluokan M1.

Äänieristeille on elinkaariarvioinnin tuloksena saatu tuotekohtaiset ympäristöselosteet (EPD, Environmental Product Declaration). Nämä puolueettoman kolmannen osapuolen hyväksymät selosteet ovat ainoa kansainvälisiin standardeihin perustuva menetelmä rakennustuotteiden elinkaaren aikaisten ympäristövaikutusten arviointiin.

Äänieristeen ympäristöseloste perustuu EN 15804 ja ISO 14025 mukaiseen elinkaariarviointiin. Ympäristöseloste listaa tuotteen ympäristövaikutukset koko elinkaaren ajalta ja on puolueettoman kolmannen osapuolen verifioima.

Hush Akustiikkapaneelit verhoillaan Max Cotton kankaalla.

EPD M1

CAMIRA CARA

Camira Cara -tekstiilit valmistetaan huolellisesti sekä ympäristön että asiakkaiden suojelemiseksi: siksi niin monelle tuotevalikoimalle on myönnetty SCS Indoor Advantage Gold -sertifikaatti.
Yhdistyneen Kuningaskunnan toimivaltainen elin on myöntänyt EU:n ympäristömerkin lisenssinumero UK / 016/005 Camira Fabrics Ltd -tekstiilituotteille. Ympäristöasioiden hallintajärjestelmä - ISO 14001: 2015

Camira Caralla on seuraavat sertifikaatit:

 • EU Ecolabel
 • Oeko-Tex
 • OHSAS
 • ISO 9001
 • ISO 14001
 • REACH Statement
 • Indoor Advantage "Gold"

Camira Cara icons

HUSH JA SOUL BY GABRIEL

Hush ja Soul kankaat toimittaa Gabriel. Kestävä kehitys on Gabrielin keskeinen tavoite, ja yritys on sitoutunut luomaan kestäviä tuotteita vaarantamatta ympäristöä ja tulevien sukupolvien elämää. Tuotteet valmistetaan paitsi ympäristön, myös käyttäjien terveyden ja turvallisuuden kannalta, ja niiden tarkoituksena on edistää terveellisten sisätilojen luomista.

Gabrielin sertikaatit:

 • LEED
 • WELL
 • REACH
 • ISO 9001
 • ISO 14001
 • EU Ecolabel
 • Cradle to cradle
 • Oeko-Tex
 • 100% free from heavy metals
 • Carbon neutral

oeko logo

TAULUJEN ALUMIINIKEHYKSET


Taulujemme kehykset on valmistettu sekä primääristä että kierrätetystä alumiinista. Kehykset on valmistanut Hydro Extrusion Sweden AB. 100% kierrätetyistä alumiiniharkoista on valettu yrityksen omassa uudelleensulatuslaitoksessa. 

Vuonna 2019 Hydro käynnisti uuden ilmastostrategian: pyrimme vähentämään omia kasvihuonekaasupäästöjämme 30 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Pyrimme toteuttamaan strategiamme vihreämmillä hankinnoilla ja vihreällä tuotannolla sekä auttamaan asiakkaitamme vähentämään päästöjään vihreämpien tuotteiden avulla.
 

PUUMATERIAALI


Puumateriaalin toimittaa pääasiallisesti Kronospan. Yritys toimittaa puupohjaisia paneeleja, jotka on sertifioitu metsäsertifiointiohjelmien hyväksyntäohjelman (PEFC) tai Forest Stewardship Council® (FSC®) -sertifikaatilla. Nämä tuotteet käyttävät verifioitujen ja hyvin hoidettujen metsien puutavaraa, mikä varmistaa uusiutuvat ja kestävät luonnonvarat. 
Kronospan pyrkii kestävämpään puupohjaiseen paneeliteollisuuteen varmistaen, että toimittajat eivät käytä puuta kansallispuistoista, luonnonsuojelualueista, neitsytmetsistä ja muilta suojelualueilta.

Kronospanilla on seuraavat sertifikaatit:
•    PEFC ST 2002:2013
•    FSC-STD-40-004 V3-0
•    FSC-STD-40-005 V3-1
•    FSC-STD-40-007 V2-0
•    FSC-STD-50-001 V2-0
•    ISO 9001:2015
•    LVS EN ISO 50001:2012